födelsedagsfirande

Igår var jag ute en sväng på stan med några kompisar. Vi var och lyssnade på en annan kompis som spelade. Han är jättebra verkligen och det var mysigt. Jag skulle cyklat hem egentligen men det fullkomligt öste ner när jag skulle hem. Så jag ringde snälla lillebror som körde hem mig.

Idag har vi firat pappas och lillebrors födelsedagar. Vi hade tårta och paketöppning på dan och sen grillade vi på kvällen. Sen kom grannarna in med presenter och så spelade vi lite kubb, rundpingis och TP. Jättemysig dag har det varit.

Imorgon ska troligen jag och en kompis åka till ett stort uteställe och gå på afterbeach. Och om det är roligt ska vi stanna kvar på klubben på kvällen. Jag tycker det är lite jobbigt för stället ligger 4 mil bort, alltså är det svårt att snabbt ta sig hem om jag skulle vilja. Men nej, det ska jag inte tänka på, bara tänka på att det nog blir jätteroligt!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt desperate housewives och sen blir det sova.
Kram och godnatt!

Utöya

Idag har också varit en rätt bra dag. Jag hade lite ångestkänslor i eftermiddags men annars har jag mått bra. Ångesten kom när jag läste ett blogginlägg av en som var på utöya igår, fruktansvärt gripande, tårarna rann. Usch, det är svårt att ta in vad som har hänt. Som en skräckfilm, värre än en skräckfilm. Ni kan läsa hans inlägg här: http://prableen.origo.no/-/bulletin/show/672218_helvete-paa-utoeya?ref=mst


Fredag igen

Då var pojkvännen på väg hem igen efter en fin vecka ihop. Jag gick med honom till busshållplatsen som ligger en halv mil bort ungefär. Så en skön rask promenad blev det. Igårkväll åt vi pizza och kollade sen på en film. Hostage med Bruce Willis blev det. En ok film tycker jag, men inte mer än det. Och nu är huset städat här, mamma och pappa kommer hem senare i eftermiddag.

Idag mår jag rätt bra tycker jag! Jag har mått lite konstigt länge nu tycker jag, och mått illa nästan varje dag (graviditetstest negativt om någon skulle gissa på det :) ). Men jag ska nog ta ett snart igen, trots att jag hade helt normal mens i förra veckan. Min mage är alltid så uppsvullen, och jag har ofta som menssmärtor eller ägglossningssmärtor så jag brukar inbilla mig att jag är gravid lite då och då. Så det blir väl en 5-6 test om året. Men skönt att må bra idag än så länge!

Nu funderar jag på om jag ska orka ut och träna. Jag har börjat med (läs: kört 1 pass) crossfit. Det är varierande styrka och konditionspass som man gör själv hemma på bara en halvtimme åt gången. Explosivt och rent ut sagt skitjobbigt är det. Men bra, man blir helt slutkörd på en halvtimme. Jag körde tidigare i veckan och kunde i princip inte gå dagen efter, hehe. Så det får nog bli lite lugnare idag tror jag.

Ikväll har jag inga planer än, men jag ska nog in till stan och träffa någon kompis tror jag om det är någon som kan.

Veckan som gått!

Oj vad dagarna rullar på! Nästan en vecka sen jag skrev nu. Veckan har spenderats med pojkvännen. I lördags var jag först på lite fest hos en kompis. Hon bjöd på mat och vi satt och hade det mysigt på hennes balkong. Sedan gick jag ut en sväng på stan och mötte upp pojkvännen och hans kompisar. Vi satt och snackade på en pub och hade det mysigt. Sen följde pojkvännen med mig hem och har varit kvar här sedan dess.

I tisdags åkte vi och hälsade på mina föräldrar i sommarstugan och vi kom hem nu idag igen. Det blev två rätt så mysiga dagar. På tisdagkvällen var vi ute och åt jättegod mat och firade att pappa fyller 60. Och på onsdagen var vi ute på pubrunda med min lillebror och min kusin och hennes kompis.

Men vi sov inte så bra. Vi sov i en gammal husvagn och det regnade båda nätterna och det smattrar jättehögt verkligen. Så nu är jag så trött att det blir nog bara en film ikväll. Och den lär jag ju somna till. Då brukar pojkvännen bli sur. :) Jag har så svårt att somna när det är tyst och mörkt runt omkring mig. Alla tankar tränger sig på och jag börjar oroa mig för alla möjliga konstiga saker. Det är väl därför jag lätt slumrar in i killens famn framför en film. Det känns ju så tryggt och skönt då!

Fredagkväll

I tisdags skulle ju mina tre klasskompisar komma och ha myskväll och sova över hos mig. Övernattningen var jag ju orolig för. Och såklart blev jag helt akut illamående vid 4 på eftermiddagen, 2 timmar innan de skulle komma. Jag blir ju som sagt lite dålig i magen av dom här tabletterna jag tar och det gjorde att jag inbillade(?) mig att jag mådde superilla. Usch, jag låg och skakade i sängen och var helt förstörd. Den ena tjejen hade redan satt sig på en buss på väg in till Göteborg och jag kände mig helt låst, jag kan ju inte ställa in nu!?

Men tillslut gjorde jag det ändå. Skrev ett meddelande och sa att jag var sjuk, och undrade om dom inte kunde ses hos den av tjejerna som också bor i Göteborg istället. Och det kunde dom ju, så det var skönt. DÅ FÖRSTÅR NI: så börjar ju jag såklart må bra igen. Så jag ringde och ändrade mig, haha! Och dom kom hem till mig och vi hade en jättemysig kväll. Det blev hämtmat och vin och snack hela kvällen. Så det kändes bra ändå att det blev av, även om det började lite krokigt. :)

I onsdags åkte jag hem till hemstaden, och busade med dom två kattungarna. Mysigt! Dom är hur härliga som helst! Tyvärr gillar inte vår gamla kattkille dom något vidare. Synd för vi skaffade dom mycket för att han skulle få sällskap nu när vår lilla honkatt gick bort för ett tag sen. Så honom bar jag upp på mitt rum idag så att han skulle få ligga inne litegrann, innan har han bara varit utomhus ända sen dom kom. Han har vägrat komma in. Usch, jag tycker synd om honom, han känner sig nog lite utbytt och rädd tror jag. :( Men jag gör allt jag kan iallafall för att han ska känna sig välkommen iallafall!

Igår åkte jag över till pojkvännen och vi hade myskväll med film jag och hans syskon. Mysigt att ligga och gosa med honom igen, det är lite jobbigt att vi ses så lite nu på sommaren. Vi åker liksom om varann hela tiden. Men nu ska vi nog hinna ses lite imorn också hoppas jag! :)

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll! Själv ligger jag hemma och myser med mamma och pappa! :)

Sol och bad

Igår var jag lite bakfull efter lördagens tvåmannafest. :) Så på dagen låg jag bara inne och kollade på tv. På eftermiddagen kom en kompis hem till mig och vi lagade lite mat ihop och kollade sen på dirty dancing på kvällen. Jättemysig film och vi hade jättemysigt också. Idag så kom samma kompis över och vi gick och solade och badade vid sjön som ligger 5 minuter från lägenheten. Vi låg där i några timmar och snackade skit, drack kaffe och åt kakor och badade. Jättehärligt blev det faktiskt tillslut! Innan hon kom hit mådde jag illa och kände mig konstig i magen. Men jag gav mig fan på att inte ställa in, utan tog mig ner till stranden. Där mådde jag fortfarande dåligt i ungefär en halvtimme, men efter att vi badat en gång så släppte det helt. Så skönt att kunna övervinna skräcken alltså! Och efteråt bara kunna njuta av solen och stranden! Efter stranden gick vi upp till mig och åt resterna av gårdagens middag. Sen kollade vi lite på tv och fortsatte snacka skit. Sen åkte hon hem och jag har suttit och spelat playstation nu i några timmar.

Jag har förresten börjat med en kroppsrening! Min mamma är lite av en homeopat (hon blev intresserad av sånt när jag blev så oförklarligt sjuk och illamående hela tiden för 10 år sen). Min emetofobi har hållit i sig i alla år men är ju mycket bättre idag, även om den finns med mig nästan varje dag. Sen har jag ju alla mina andra psykiska problem som jag har beskrivit några inlägg ned. Hon ger mig massa olika vitaminer och grejer eftersom man förbrukar så fruktansvärt mycket vitaminer och mycket av kroppens reserver när man som jag alltid är orolig och på helspänn och har ångest. Och jag vet ju också att det fungerar så nu när jag läser sjukvårdslinje.

Iallafall så tror mamma att jag har massa skit som sitter fast i kroppen som behöver komma ut. Att man samlar på sig en massa skit när man alltid är orolig. Jag är ju ofta krasslig också och det ska vara ett tecken på att systemen i kroppen är lite sega. reningen är i 3 steg. Nu äter jag 3 sortes tabletter: urilan: som ska rena njurar, Ingefära: som ska rena blod, muskler och leder och laxplus: som ska rena tarmarna. Det är laxplus som är den jobbiga, man blir lite mjuk i magen  av den så att säga. Och det är jättejobbigt för mig. Diarré förknippar jag med magsjuka och får panik. Men, om detta kunde hjälpa mig att må bättre och bli piggare så kan det ju faktiskt vara värt det! Så jag ska ge detta ett försök!

Imorgon kommer förresten 3 klasskompisar hem till mig. Vi ska ha grillkväll och mysa. Dom ska sova här alla 3. Egentligen är det ju jättemysigt men Hjälp, jag har ofta svårt att sova när folk ska sova över hos mig. Jag får för mig att jag ska bli magsjuk och behöva spy inför folk och hålla dom vakna hela natten. Jag är även rädd för att inbilla mig att jag mår illa och när dom ligger i vardagsrummet och sover så kan jag inte sköta mina illmåenderitualer med att göra mig ett knäckebröd, koka te och hämta vatten utan att väcka dem och behöva förklara hur jag är funtad. Mest rädd är jag att någon av som ska vilja sova inne hos mig i sovrummet. Jag har ju en 180-säng där ena sidan är ledig nu när pojkvännen inte är hemma. Dom är 3 stycken och jag har en soffa och en dubbelluftmadrass att erbjuda som sovplatser. Jag behöver kunna sätta på datorn och koncentrera mig på en film eller serie om jag mår dåligt. Jag fixar inte att ligga i kolmörkret helt stilla om jag mår dåligt. Och det är ju det man får göra om någon ligger i samma rum och sover. Men det känns samtidigt jättedumt att två stycken ska dela på en obekväm luftmadrass när jag ligger som en kung i en skön 180-säng alldeles själv. Usch, jag vet inte hur jag ska göra riktigt. Dom vet till viss del att jag är lite "speciell" :) men jag tycker ändå det är jobbigt att behöva förklara mig. Jaja, det löser sig säkert. Dom är jättehärliga tjejer alla 3 och skulle absolut inte bli sura eller nåt. Men jag tycker ändå inte om vad dom skulle tänka om mig efteråt om jag berättar varför jag inte vill ha sovsällskap i mitt sovrum.

Men jag ser faktiskt fram emot imorgon iallafall! Det är ju bra! Förresten åker jag tillbaka hem till min hemstad på onsdag igen. Mamma och pappa har skaffat två kattungar nu i veckan som jag bara måste hem och busa med! :) Nu ska jag spela lite mer PS2 och sen är det nog dags att sova!

Lördagsfest!

Oj nu har jag inte skrivit på en hel vecka. Jag ahr haft all tid i världen, men det har inte blivit av bara.

Jag åkte tillbaka till Göteborg i tisdags. Tisdag till fredag var jag bara hemma. Helt för mig själv och kollade på filmer och tv-serier och jag tränade fakiskt en del också. Det kändes jättebra! Jag tyckte faktiskt det var skönt att vara alldeles för mig själv och ta hand om mig själv och bara njuta. Det är dock svårt att somna själv när jag inte är van (pojkvännen är kvar i vår hemstad). Det knakar i väggarna och jag ligger på helspänn och är rädd att någon ska ta sig in i lägenheten. Men jag lyckas somna ganska bra när jag tar med mig datorn in i sovrummet och kollar på någon serie när jag ska somna.

I lördags kom en klasskompis hit och vi grillade tillsammans och förfestade för vi hade tänkt gå ut på kvällen med hennes kompisar som var på en annan förfest. Maten blev jättegod! Men hon skulle ju tyvärr envisas med att grilla kyckling. Så den där "klämman" som man vänder på köttbitarna med på grillen tyckte jag ju blev helt full med kycklingsaft. Jag menar, man tar ju först i den råa kycklingen med klämman och lägger dom på grillen. Sen tar man i mitt kött men samma klämma. Sen ligger köttet på grillen, och den eventuella salmonellan på mitt kött dör av värmen, men den eventuella salmonellan på klämman sitter ju liksom kvar där. Sen tar man med samma klämma ut dom grillade köttbitarna. Alltså: den eventuella salmonellan borde kunna fastna på mina köttbitar! Hur gör man liksom när man grillar och inte vill låtsas om att man har skräck för rå kyckling? Jag skulle tagit med mig något annat ut till grillen att tagit ut köttbitarna med! Men det gjorde jag ju inte.

Jaja, maten blev jättegod iallafall! Vi drack gott vin och min klasskompis hade med sig en flaska tequila rose som vi lyckades dricka ur hela. :) Vi blev ganska fulla och goa och dansade till dåliga 90-talslåtar och hade jättekul. Och när vi kom på att vi skulle gå ut var klockan halv 2. Så vi kände att klockan var lite för mycket för det och vi stannade hemma. Och hon sov över här. Det var en jättekul kväll trots att vi inte gick ut!

Cykeldäck och klänningssömnad

Det blev som sagt en powerwalk med min barndomskompis idag. Sen avslutade jag det hela med att springa sista biten. Sen gick vi in och spelade kort med mamma och pappa. Till middag blev det pizza, det satt riktigt fint.

Ikväll har jag blivit upplärd i hur man byter cykeldäck av pappa, så att jag ska kunna göra det själv sen på min cykel i Göteborg. Och mamma och jag sydde in min klänning. Vad sägs om könsfördelningen i min familj va? ;) Det är väl det som har hänt ungefär. Slapp och skön dag helt enkelt.

Powerwalk

Nu bär det snart iväg på en powerwalk med en kompis. Ska bli skönt att få röra på fläsket lite! Innan idag har hela familjen spelat sällskapsspel. Perfekt regnig-söndagsysselsättning!

3 juli

Godmorgon! Nu sov jag alldeles för länge igen. Jag vakande vid 9 och kände mig pigg, låg kvar och mornade mig lite i sängen. Men så somnade jag om tills halv 12. Jaja, det är semester och jag ligger väl ungefär ett år efter i min sömn så jag borde väl passa på.

Idag har jag inga planer alls, tänkte gå ned och äta frukost nu. Och idag rengar det, så jag ska försöka få med familjen på att spela lite spel idag tror jag. Och så kanske det blir till att plugga lite.

På tisdag tror jag det bär av till Göteborg igen för någon vecka där.

Ha en fin söndag!

Illamående, kalas och kortspel

Oj, den här dagen gick fort. Ända sen jag blev ledig har allt gått fort! Jag har redan varit ledig i snart en månad, och ja, det känns som en vecka ungefär. Men nu ska jag inte ha ångest över det! Jag ska bara njuta! Tiden går, det kan jag inte påverka, så varför ha ångest över något jag inte kan påverka? Ändå så har jag det! Det liksom suger till i bröstet och jag får lite lätt andnöd. En riktigt obehaglig känsla. Känns ångest likadant för er andra?

Dagen då. Jag började må lite illa idag på dan. Troligen för att jag skulle iväg på fest en bit bort, utan möjlighet att ta mig hem själv. Och med en massa av sambons släkt som jag inte träffat innan. Så jag tog mig ett långt bad och försökte koncentrera mig på min bok. Men det blev inte bättre för det. Så jag klev upp och kokade mig lite te och hällde upp ett glas kallt mineralvatten. Sedan gick jag och lade mig i sängen med mina drycker och kollade på ett avsnitt av Family Guy. Då släppte illamåendet äntligen efter en stund. Skönt! Sedan mådde jag bra resten av kvällen. Jag var lite trött bara.

Vi åkte till kalaset runt klockan 4 och fick massa god mat. Grillade kycklingben och pajer bland annat. Det var gott, men kycklingen spanade jag så klart noggrannt in varje tugga av så att den inte var något rosa. Sedan åt vi kladdkaka till efterätt. Efter att jag ätit min bit sa sambons mamma: "var det nötter i den här?" Jag blev livrädd, jag är ju nötallergiker och kan troligen både spy och få anafylaktisk chock om jag får i mig nötter. Så givetvis började det direkt kännas tungt att andas.. Men det har inte hänt något än så jag hoppas att den var nötfri.

Vi åkte hem ganska tidigt, runt 9 ungefär. Sambon åkte hem till sig och jag till mig (vi bor hos våra respektive föräldrar nu när vi är hemma i vår hemstad). Manna och pappa hade gått in till grannen för att spela kort, så jag sprang över dit och spelade lite kort med dom. Och nu har jag gått hem igen och lagt mig i sängen. Ska titta lite på Die Hard nu och sedan sova tänkte jag.

Sov gott ni andra också!

2 juli

Vaknade vid 11 idag. Lite sent egentligen för min smak, men jag somnade ju inte förrän vid 4 så vad väntade jag mig? Har käkat lite frukost och löst korsord med pappa. Nu ska jag lägga mig i badet och tvätta håret. Och läsa lite i en bok. Ska iväg sen vid 4 tiden på det här 60-årstjofräset. Hoppas ni har en skön dag!

Det här är jag, välkommen!

Detta är jag:
- En 26-årig tjej som pluggar 3-årigt program på universitetet i Göteborg. Jag utbildar mig till ett yrke inom sjukvården.
- Jag bor med min sambo i en 3:a som vi flyttade in i iår. Jag älskar vår nya lägenhet!
- Jag kommer från en medelstor stad från början, där befinner jag mig just nu, hemma hos mamma och pappa.

- Jag gillar:
- Att hänga på en uteservering med pojkvännen och vänner.
- Att gå ut och äta på restaurang och dricka gott vin.
- Kolla på tv-serier och film.
- att plantera och odla saker, även om jag inte är någon superpärla på det än så tycker jag det är väldigt kul.
- Inredning, trots att jag just nu inte har några pengar att inreda för.

Just nu:
- Nu i sommar läser jag en distanskurs, mest för att få in lite deg. Varför jag inte jobbar i sommar vilket jag annars gjort sedan jag var 15 år är för att:
- Jag är så gott som utbränd. Jag är den där duktiga flickan, med alldeles höga krav på sig. Jag presterar på topp hela tiden, helt i onödan egentligen, för vem fan tittar på betygen när jag läser ett yrkesprogram? Så länge jag får ut min legitimation skiter dom fullständigt i mina betyg.

Psykiskt:
- Annars så är jag en lite lätt psycho person (därav bloggnamnet) (ps: jag vet att ordet psycho inte är en helt korrekt benämning):
- Jag har en del ångest
- Jag är en hypertänkare (kan inte stänga av mina tankar och de är för det mesta helt orealistiska men eskalerar någott enomt när jag sätter igång)
- Jag oroar mig för allt, och då menar jag allt. Jag ser liksom döden framför mig när jag kör bil, gungar på en stol, när jag får lite ont i huvudet, när jag har varit trött ett par dar, jag tror mina nära och kära ska gå bort osv, osv.
- Jag är hypokondriker (men det kanske ni redan hade listat ut i och med meningen ovan) Cancer är en återkommande favorit.
- Jag har emetofobi (kräkfobi) och har haft sedan i 16års åldern.
- Jag har sömnproblem, mycket tror jag på grund av att jag inte kan stänga av mina tankar och slappna av.
- Man skulle kanske kunna sammanfatta det med vad min sambo kallar mig: Neurotisk
-
Jag ska faktiskt börja gå hos en psykolog nu i sommar, det kan bli intressant att se vad han kan bilda sig för uppfattning om mig.

Så detta är alltså jag. Här tänkte jag berätta om mina tankar och om vad jag hittar på om dagarna. Mest i ett självterapeutiskt syfte i dagboksformat. Så jag fattar om ingen tycker det är så roligt att läsa om. Men dom som är intresserade är så välkomna att stanna.


Marknad och bebismageklämmande

Jaha, idag är det fredag. Eller lördag är det ju nu om man ska vara petnoga, men jag räknar det som att lördag börjar när jag vaknar. Hade lite ångest i eftermiddags, men annars har dagen varit bra.

På dagen åkte jag och mamma på marknad. Det är fint att gå med mamma, inte bara för att det är min mamma utan även för att hon köper saker till mig när jag är hemma och vi är iväg på saker. Jag fick ett par "vantar", sådana utan fingrar ni vet. Söta, vita var dom. Jag tänkte att jag ska ha dom i vinter på föreläsningarna när det är så kallt att man knappt känner sina fingrar. Det är ju lite svårt att anteckna då.

Sen köpte vi ett par zonterapi-skoinlägg. Jättesköna, det var som att gå på vatten ungefär. Inte för jag vet hur det känns, men jag kan ju föreställa mig. Så nu kan jag gå i mina många kassa, men åh så snygga skor, utan att få ont i fötterna. Iallafall hoppas jag att det ska fungera så.

Sen köpte vi även jättehäftiga vattenkulor, som man planterar växter i. Kan nog bli snyggt att ha i fönsterna hemma.

Och så köpte vi två par stödstrumpor till mig också. Försäljaren skrämde upp mig med att om jag inte använder stödstrumpor i mitt blivande yrke där man står och går hela dagarna så får man åderbråck så småningom. Så nästa år när jag är klar med utbildningen så blir det stödstrumporna på!

På kvällen efter den jättegoda ingefära och kycklinggrytan mamma hade fixat till så åkte jag hem till min gravida kompis. Hon ska ha i september och magen har växt rejält sen jag såg henne senast i påskas. Vi snackade massa skit, åkte och hämtade hennes sambo från jobbet och hade allmänt trevligt. Jag låg och lyssnade på magen en del också. Jag kläckte ur mig intelligenta saker som "åh, nu hörde jag nåt tror jag, eller nä det kanske bara var dina tarmar". Kul att lite bebisar är på gång faktiskt! Jag har två kompisar som väntar nu faktiskt. Hon som jag var hos ikväll då, fast hon är 3 år äldre än mig (29) och även en annan kompis som är lika gammal som mig. Hon ska ha i Januari. Man blir allt lite sugen, men samtidigt inte. Jag ska plugga klart först, sen ska sambon plugga klart också. Och så vill jag ju att vi båda ska ha fast jobb, och ha flyttat hem till vår hemstad först. Så det ligger väl minst 5 år framåt i tiden. Shit, då är jag 31. Jag som hade tänkt mig att få mina barn när jag är mellan 25-30. Tiden går allt lite för fort.

Idag lämnade jag in första uppgiften på min sommarkurs också förresten. Skönt, 1/9 gjord iallafall. Får sätta igång med uppg. 2 i dagarna här nu också.

Imorgon är planen att gå på 60-årskalas hos min sambos moster som jag aldrig träffat. Det ska bli en överraskningsfest tydligen. Så då är det bara att slänga på den stora trevlighetsmasken och vinna släktens gunst helt enkelt som gäller.

Nä, nu är det väl dags att sova tror jag. Får väl slänga på ett avsnitt av någon serie på datorn att somna till. Bra mycket lättare att somna till något annat än mina tankar faktiskt. Inte alls att förtränga sina tankar och känslor va?

Sov gott alla!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0